Coface garanterar en smidig internationell handel

Nyheter & Publikationer

Nyheter

Tre frågor innan du beställer kredithanteringstjänster för företag

31.07.2018

Vad är kredithantering
Kredithantering är ett större område som är viktigt för alla företag. I korthet går det ut på att bedöma om du ska ge kredit till en kund, hur lång återbetalningstiden ska vara och vad du gör ifall skulden inte betalas. Just den sista delen är extra viktig då den kan påverka det egna företaget mest. När en kund inte betalar sina fakturor, vad gör du då? I värsta fall kan det leda till ett försämrat resultat för den egna verksamheten men om du arbetar med ett kredithanteringsföretag kan du hantera risken på ett smart sätt.

Läs mer

Topp fem anledningar till att anlita ett inkassobolag

27.06.2018

Alla företag behöver få in pengar på ett eller annat sätt. När du fakturerar ett företag eller en kund litar du blint på att fakturan kommer att betalas fullt ut och i rätt tid. Så fort fakturan har skickats iväg har det mottagande företaget en skuld till dig. Vad gör du om denna skuld inte betalas? Det finns flera sätt att lösa denna situation men ett av de enklaste sätten är att anlita ett inkassobolag. Vi har listat fem bra anledningar till att välja inkassobolaget framför att själv försöka reda ut de obetalade fakturorna.

Läs mer

Riskbedömning – din lösning för att minimera risker i din verksamhet

31.05.2018

När det kommer till att driva och utveckla företag finns det alltid någon form av risk involverad. Det kan handla om att ditt företag ska börja göra affärer med en ny kund som ni inte känner till särskilt väl. Det kan även handla om att ni ska försöka slå er in i en ny marknad utomlands. Stora satsningar innebär oftast stora investeringar och ibland även stora risker. För att säkerställa att ni tar rätt beslut gäller det att bedöma riskerna så noga som möjligt. Det är här som riskbedömningen kommer in i bilden. På den här sidan svarar vi på frågan ”vad är riskbedömning” och beskriver olika sätt som riskbedömningen kan hjälpa företagsledningen att ta rätt beslut.

Läs mer

Hur du får ut så mycket som möjligt av Internationell Handel

30.04.2018

När du öppnar upp för internationell handel har du hela världen framför dina fötter. Du har möjlighet att göra affärer med företag på andra sidan jorden och på så sätt utvecklas och öka tillväxten. De långa avstånden är inte längre ett hinder och via modern teknik kan vi på en daglig basis hålla möten med personer flera hundra mil från den egna arbetsplatsen. Genom global handel är det enkelt att ta del av andra kulturer, men också att introducera andra kulturer för den egna produkten eller tjänsten.

Läs mer

Vi flyttar till nya lokaler

18.04.2018

Tisdag 24 april flyttar vi till våra nya lokaler i Norra Kungstornet på Kungsgatan 30

Läs mer
Alla nyheter

Media

Är du journalist och vill intervjua någon på Coface,
få mer information eller registrera dig för att ta del av våra pressmedelanden och
rapporter är du välkommen att kontakta oss.
 
info-sweden@coface.com
 
På denna webbplats finns även information om:
-Nyckeltal
 Journalist läser om Kreditförsäkring
 
   
 
Följ oss på Twitter eller via RSS
   
  • Swedish