Coface garanterar en smidig internationell handel

Nyheter & Publikationer

Nyheter

Riskbedömning – din lösning för att minimera risker i din verksamhet

31.05.2018

När det kommer till att driva och utveckla företag finns det alltid någon form av risk involverad. Det kan handla om att ditt företag ska börja göra affärer med en ny kund som ni inte känner till särskilt väl. Det kan även handla om att ni ska försöka slå er in i en ny marknad utomlands. Stora satsningar innebär oftast stora investeringar och ibland även stora risker. För att säkerställa att ni tar rätt beslut gäller det att bedöma riskerna så noga som möjligt. Det är här som riskbedömningen kommer in i bilden. På den här sidan svarar vi på frågan ”vad är riskbedömning” och beskriver olika sätt som riskbedömningen kan hjälpa företagsledningen att ta rätt beslut.

Läs mer

Hur du får ut så mycket som möjligt av Internationell Handel

30.04.2018

När du öppnar upp för internationell handel har du hela världen framför dina fötter. Du har möjlighet att göra affärer med företag på andra sidan jorden och på så sätt utvecklas och öka tillväxten. De långa avstånden är inte längre ett hinder och via modern teknik kan vi på en daglig basis hålla möten med personer flera hundra mil från den egna arbetsplatsen. Genom global handel är det enkelt att ta del av andra kulturer, men också att introducera andra kulturer för den egna produkten eller tjänsten.

Läs mer

Vi flyttar till nya lokaler

18.04.2018

Tisdag 24 april flyttar vi till våra nya lokaler i Norra Kungstornet på Kungsgatan 30

Läs mer

Ett bra inkassobolag

30.03.2018

Om ditt företag har svårt att få betalt från en kund som inte betalar sin faktura i tid eller rent av inte vill betala sin faktura kan det vara en bra idé att anlita inkassobolag. Första steget är att själv skicka en betalningspåminnelse till kunden angående fakturan, vilket i de allra flesta fall är fullt tillräckligt. En betalningspåminnelse har inga specifika krav på hur den ska utformas eller se ut. Det finns inte heller några lagar eller regler som säger att du måste skicka en betalningspåminnelse innan du går vidare till ett inkassobolag.

Läs mer

Inkassobolag - bibehåll affärsrelationerna

27.02.2018

Får du inte får betalt för den produkt eller tjänst som du levererat trots att du lämnat flera påminnelser? De flesta företag med försäljning av varor eller tjänster stöter någon gång på ett företag eller en privatperson som inte vill eller kan betala sin faktura.

Läs mer
Alla nyheter

Media

Är du journalist och vill intervjua någon på Coface,
få mer information eller registrera dig för att ta del av våra pressmedelanden och
rapporter är du välkommen att kontakta oss.
 
info-sweden@coface.com
 
På denna webbplats finns även information om:
-Nyckeltal
 Journalist läser om Kreditförsäkring
 
   
 
Följ oss på Twitter eller via RSS
   
  • Swedish