Coface garanterar en smidig internationell handel

Nyheter

15.11.2018

Alla nyheter

06.11.2018
Blogg

Allt du behöver veta om riskbedömning

Vid internationell handel finns det många saker som kan påverka förutsättningarna, inte minst nya regler och föreskrifter. Det är dock inte bara regeringarna som påverkar, även andra faktorer som exempelvis naturkatastrofer, krig, skandaler, konkurser och mycket mer kan förändra villkoren för din verksamhet. Vi går igenom varför det är så viktigt att bedöma risker vid handel med företag från andra länder. I slutändan handlar det trots allt om ditt företags framgång och överlevnad.

Läs mer
26.10.2018
Företagsnyheter

GTR Nordics 2018

Coface deltar för fjärde året i rad på GTR Nordic Trade Export & Finance Conference.

Läs mer
26.09.2018
Blogg

Fem faktorer att överväga för säker internationell handel

Det finns många fördelar med att expandera verksamheten till andra marknader, exempelvis till andra länder inom EU eller kanske hela vägen till USA. Internationell handel handlar dock om mer än bara expansion. Faktum är att även inköp av tjänster eller produkter från utländska företag räknas som internationell handel. Det finns många saker att tänka på när du ska göra affärer med utländska företag. Vi går igenom fem saker som du bör ta hänsyn till.

Läs mer
05.09.2018
Blogg

Allt du behöver veta om kreditförsäkring

Att driva företag är alltid en risk, oavsett hur väletablerat företaget är. Vi har samlat allt du behöver veta om kreditförsäkringar för att du ska kunna skydda dig själv mot den stora risk du tar när du gör affärer med andra företag.

Läs mer
31.07.2018
Blogg

Tre frågor innan du beställer kredithanteringstjänster för företag

Vad är kredithantering
Kredithantering är ett större område som är viktigt för alla företag. I korthet går det ut på att bedöma om du ska ge kredit till en kund, hur lång återbetalningstiden ska vara och vad du gör ifall skulden inte betalas. Just den sista delen är extra viktig då den kan påverka det egna företaget mest. När en kund inte betalar sina fakturor, vad gör du då? I värsta fall kan det leda till ett försämrat resultat för den egna verksamheten men om du arbetar med ett kredithanteringsföretag kan du hantera risken på ett smart sätt.

Läs mer
27.06.2018
Blogg

Topp fem anledningar till att anlita ett inkassobolag

Alla företag behöver få in pengar på ett eller annat sätt. När du fakturerar ett företag eller en kund litar du blint på att fakturan kommer att betalas fullt ut och i rätt tid. Så fort fakturan har skickats iväg har det mottagande företaget en skuld till dig. Vad gör du om denna skuld inte betalas? Det finns flera sätt att lösa denna situation men ett av de enklaste sätten är att anlita ett inkassobolag. Vi har listat fem bra anledningar till att välja inkassobolaget framför att själv försöka reda ut de obetalade fakturorna.

Läs mer
31.05.2018
Blogg

Riskbedömning – din lösning för att minimera risker i din verksamhet

När det kommer till att driva och utveckla företag finns det alltid någon form av risk involverad. Det kan handla om att ditt företag ska börja göra affärer med en ny kund som ni inte känner till särskilt väl. Det kan även handla om att ni ska försöka slå er in i en ny marknad utomlands. Stora satsningar innebär oftast stora investeringar och ibland även stora risker. För att säkerställa att ni tar rätt beslut gäller det att bedöma riskerna så noga som möjligt. Det är här som riskbedömningen kommer in i bilden. På den här sidan svarar vi på frågan ”vad är riskbedömning” och beskriver olika sätt som riskbedömningen kan hjälpa företagsledningen att ta rätt beslut.

Läs mer
30.04.2018
Blogg

Hur du får ut så mycket som möjligt av Internationell Handel

När du öppnar upp för internationell handel har du hela världen framför dina fötter. Du har möjlighet att göra affärer med företag på andra sidan jorden och på så sätt utvecklas och öka tillväxten. De långa avstånden är inte längre ett hinder och via modern teknik kan vi på en daglig basis hålla möten med personer flera hundra mil från den egna arbetsplatsen. Genom global handel är det enkelt att ta del av andra kulturer, men också att introducera andra kulturer för den egna produkten eller tjänsten.

Läs mer
18.04.2018
Företagsnyheter

Vi flyttar till nya lokaler

Tisdag 24 april flyttar vi till våra nya lokaler i Norra Kungstornet på Kungsgatan 30

Läs mer
30.03.2018
Blogg

Ett bra inkassobolag

Om ditt företag har svårt att få betalt från en kund som inte betalar sin faktura i tid eller rent av inte vill betala sin faktura kan det vara en bra idé att anlita inkassobolag. Första steget är att själv skicka en betalningspåminnelse till kunden angående fakturan, vilket i de allra flesta fall är fullt tillräckligt. En betalningspåminnelse har inga specifika krav på hur den ska utformas eller se ut. Det finns inte heller några lagar eller regler som säger att du måste skicka en betalningspåminnelse innan du går vidare till ett inkassobolag.

Läs mer
27.02.2018
Blogg

Inkassobolag - bibehåll affärsrelationerna

Får du inte får betalt för den produkt eller tjänst som du levererat trots att du lämnat flera påminnelser? De flesta företag med försäljning av varor eller tjänster stöter någon gång på ett företag eller en privatperson som inte vill eller kan betala sin faktura.

Läs mer
31.01.2018
Blogg

Anlita ett företag som tillhandahåller inkassotjänster

Att behöva anlita ett inkassoföretag är inget som någon företagare vill göra. Men tyvärr så händer det att företaget inte får betalt för sitt utförda arbete eller för den vara som sålts. Fakturorna blir inte betalda och kravbrevet som skickades ut ger ingen effekt. Då är det vanligaste steget att anlita ett externt företag som tillhandahåller inkassotjänster.

Läs mer
25.01.2018
Landrisk

Coface Landriskkonferens 2018 – uppgången fortsätter men med risk för överhettning

Under sin årliga konferens om land- och branschrisker i Paris presenterade Coface sin vision om de stora globala ekonomiska trenderna för 2018.

Läs mer
27.12.2017
Blogg

Riskbedömning - en väg till lönsamhet

Riskbedömning handlar om att hantera affärsmässiga risker och om att analysera den ekonomiska statusen hos kunder och leverantörer. Detta för att minimera risken för fordringar, uteblivna inbetalningar och andra typer av finansiella komplikationer.

Läs mer
21.12.2017
Landrisk

Turkiet uppvisar en dynamisk tillväxt men är alltmer sårbar för externa faktorer

Turkiets ekonomi visade på en väsentlig tillväxt under de tre första kvartalen 2017, en ökning med 7,4 procent jämfört med året innan. Detta uppnåddes trots den serie chocker som inträffade i landet under 2016 (...)

Läs mer
13.12.2017
Branschrisk

Infografik: Hur kan det ekologiska jordbruket i Frankrike öka tillväxten utan att överge sina principer?

Styrkan hos ekologiska företag - konsumtionen växer snabbare än utbudet.

Läs mer
30.11.2017
Blogg

Var proaktiv - anlita ett inkassobolag

Uppföljning av fakturor och fordringar är en viktig väg till lönsam företagsekonomi. Men ännu mer betydelsefullt är ändå att, på ett proaktivt sätt, vårda de befintliga kundrelationerna och minska risken för försenade eller uteblivna inbetalningar.

Läs mer
16.11.2017
Företagsnyheter

GTR Nordics 2017

Coface deltar för tredje året i rad.

Läs mer
31.10.2017
Blogg

Kreditförsäkring - ett effektivt skydd mot obetalda fakturor

Fordringar är inte bara ett stressmoment för företaget som står för skulden. I slutändan drabbar ärendet även fordringsägaren själv, vars likviditet direkt påverkas av de uteblivna inkomsterna.

Läs mer
29.09.2017
Företagsnyheter

Coface utser två nya regionchefer för att leda Central- och Östeuropa samt Nordeuropa från och med 1 november 2017

Xavier Durand, Coface CEO, kommenterade: "När vi fokuserar på att genomföra vår strategiska plan, Fit to Win, bidrar dessa utnämningar med stor erfarenhet som hjälper till att driva vår pågående vitalisering och omvandling till den mest flexibla globala kreditförsäkringspartnern.’’

Läs mer
Sidans topp
  • Swedish