Coface garanterar en smidig internationell handel

Nyheter

18.04.2018
Företagsnyheter

Alla nyheter

30.03.2018
Blogg

Ett bra inkassobolag

Om ditt företag har svårt att få betalt från en kund som inte betalar sin faktura i tid eller rent av inte vill betala sin faktura kan det vara en bra idé att anlita inkassobolag. Första steget är att själv skicka en betalningspåminnelse till kunden angående fakturan, vilket i de allra flesta fall är fullt tillräckligt. En betalningspåminnelse har inga specifika krav på hur den ska utformas eller se ut. Det finns inte heller några lagar eller regler som säger att du måste skicka en betalningspåminnelse innan du går vidare till ett inkassobolag.

Läs mer
27.02.2018
Blogg

Inkassobolag - bibehåll affärsrelationerna

Får du inte får betalt för den produkt eller tjänst som du levererat trots att du lämnat flera påminnelser? De flesta företag med försäljning av varor eller tjänster stöter någon gång på ett företag eller en privatperson som inte vill eller kan betala sin faktura.

Läs mer
31.01.2018
Blogg

Anlita ett företag som tillhandahåller inkassotjänster

Att behöva anlita ett inkassoföretag är inget som någon företagare vill göra. Men tyvärr så händer det att företaget inte får betalt för sitt utförda arbete eller för den vara som sålts. Fakturorna blir inte betalda och kravbrevet som skickades ut ger ingen effekt. Då är det vanligaste steget att anlita ett externt företag som tillhandahåller inkassotjänster.

Läs mer
25.01.2018
Landrisk

Coface Landriskkonferens 2018 – uppgången fortsätter men med risk för överhettning

Under sin årliga konferens om land- och branschrisker i Paris presenterade Coface sin vision om de stora globala ekonomiska trenderna för 2018.

Läs mer
27.12.2017
Blogg

Riskbedömning - en väg till lönsamhet

Riskbedömning handlar om att hantera affärsmässiga risker och om att analysera den ekonomiska statusen hos kunder och leverantörer. Detta för att minimera risken för fordringar, uteblivna inbetalningar och andra typer av finansiella komplikationer.

Läs mer
21.12.2017
Landrisk

Turkiet uppvisar en dynamisk tillväxt men är alltmer sårbar för externa faktorer

Turkiets ekonomi visade på en väsentlig tillväxt under de tre första kvartalen 2017, en ökning med 7,4 procent jämfört med året innan. Detta uppnåddes trots den serie chocker som inträffade i landet under 2016 (...)

Läs mer
13.12.2017
Branschrisk

Infografik: Hur kan det ekologiska jordbruket i Frankrike öka tillväxten utan att överge sina principer?

Styrkan hos ekologiska företag - konsumtionen växer snabbare än utbudet.

Läs mer
30.11.2017
Blogg

Var proaktiv - anlita ett inkassobolag

Uppföljning av fakturor och fordringar är en viktig väg till lönsam företagsekonomi. Men ännu mer betydelsefullt är ändå att, på ett proaktivt sätt, vårda de befintliga kundrelationerna och minska risken för försenade eller uteblivna inbetalningar.

Läs mer
16.11.2017
Företagsnyheter

GTR Nordics 2017

Coface deltar för tredje året i rad.

Läs mer
31.10.2017
Blogg

Kreditförsäkring - ett effektivt skydd mot obetalda fakturor

Fordringar är inte bara ett stressmoment för företaget som står för skulden. I slutändan drabbar ärendet även fordringsägaren själv, vars likviditet direkt påverkas av de uteblivna inkomsterna.

Läs mer
29.09.2017
Företagsnyheter

Coface utser två nya regionchefer för att leda Central- och Östeuropa samt Nordeuropa från och med 1 november 2017

Xavier Durand, Coface CEO, kommenterade: "När vi fokuserar på att genomföra vår strategiska plan, Fit to Win, bidrar dessa utnämningar med stor erfarenhet som hjälper till att driva vår pågående vitalisering och omvandling till den mest flexibla globala kreditförsäkringspartnern.’’

Läs mer
28.09.2017
Blogg

Att tänka på vid riskbedömning på global nivå

Företag stöter dagligen på olika typer av risker av olika karaktär. De kan vara direkt kundrelaterade och visa sig i form av fordringar eller uteblivna inbetalningar som i sin tur påverkar likviditeten negativt. Utöver det kan även marknaden i stort komma att innebära svårigheter.

Läs mer
26.09.2017
Branschrisk

Infografik Sektorriskbedömning Q3 2017

Coface riskbedömning för 12 sektorer Q3 2017.

Läs mer
08.09.2017
Företagsnyheter

Coface AA-rating bekräftad av Fitch

Kreditvärderingsinstitutet Fitch bekräftar Coface kreditbetyg AA med stabila utsikter.

Läs mer
31.08.2017
Blogg

3 tips för företag som arbetar med internationell handel

Företag som arbetar med internationell handel måste vara medvetna om risker som i längden kan komma att påverka lönsamheten och affärsrelationer.

Läs mer
11.07.2017
Branschrisk

Infografik: Sektorriskbedömning Q2 2017

Coface riskbedömning för 13 sektorer Q2 2017.

Läs mer
11.07.2017
Blogg

Stabil tillväxt med hjälp av kredit- och inkassobolag

Starka företag bygger på investeringar. Bara genom att ta nya steg och utmana verksamheten kan den växa och utvecklas. Men nya satsningar och utökade kundnätverk innebär också nya risker.

Läs mer
03.07.2017
Företagsnyheter

Coface expanderar i Norden

Det internationella kreditförsäkringsbolaget Coface, har etablerat Coface Nordics, en hub för kunder i Norden. Det nya navet gör det möjligt för Danmark och Sverige att gå samman för att stärka Coface närvaro och tjänster för kunder i Norden.

Läs mer
30.06.2017
Blogg

Tips för effektiviserad kredithantering

God likviditet är en grundläggande faktor för att företag ska kunna utvecklas och växa. Men i många fall kan det bli så att sena inbetalningar eller andra riskfaktorer kommer i vägen för den efterlängtade lönsamheten.

Läs mer
08.06.2017
Landrisk

Infografik -Brexit: Trots flera chocker kommer Storbritannien alltjämt att vara attraktivt för företag

Blandad motståndskraft, första tecken på Brexit under förhandlingarna om utträde, men alltjämt några positiva punkter...

Läs mer
Sidans topp
  • Swedish