Coface garanterar en smidig internationell handel

Nyheter

08.11.2019

Alla nyheter

09.04.2019
Landrisk

Var står Indien idag?

När Narendra Modi valdes till premiärminister 2014,lovade han att öka den indiska industrins konkurrenskraft för att främja tillväxten. Modi ställer upp för omval i Indiens allmänna val mellan 11 april och 19 maj.

Läs mer
26.03.2019
Företagsnyheter

Coface lanserar kreditförsäkring i Grekland

Lokala företag kommer att kunna dra nytta av Coface tjänster och kompetens inom riskförebyggande och betalningsskydd.

Läs mer
15.03.2019
Landrisk

Coface senaste betalningsstudie/Kina

2018 visade sig vara ett relativt utmanande år för Kina. Tillväxten sjönk 6,6% och förväntas minska ytterligare 2019. Av de 1500 kinesiska företagen som deltog i studien angav 59% att de inte tror att ekonomin kommer att förbättras under 2019.

Läs mer
26.02.2019
Landrisk

Turkiet: : Den inhemska efterfrågan sjunker men exporten drivs av lirans devalvering

Stagflation blir en verklighet, exporten är en nyckelkälla till intäkter för ekonomin, särskilt inom bilindustrin
Exportörerna är flexibla; Statsstödet är viktigt för exportörer att få nya marknadsandelar

Läs mer
05.02.2019
Branschrisk

Branchrisker januari 2019

Ladda ner vår riskbedömning för 13 branscher

Läs mer
05.02.2019
Landrisk

Landriskkarta januari 2019

161 länder under förstoringsglaset.

Läs mer
05.02.2019
Landrisk

Två fallgropar för företag 2019: den ekonomiska nedgången och de politiska riskerna

Coface kommer att dela sin vision om de stora trenderna i världsekonomin 2019 på sin årliga landriskkonferens.

Läs mer
22.01.2019
Företagsnyheter

Global Banking & Finance Award 2018 for Coface Sweden

Coface Sweden received the "Global Banking & Finance Award" for the Most Innovative Credit Insurance Company, which honors the most solutions-driven and agile trade insurance company in the country in 2018.

Läs mer
15.11.2018

Coface Medverkan vid GTR Nordics 2018

Vår VD Corine Troncy modererade den första paneldebatten om finansiering för små och medelstora företag vid GTR Nordics 2019.

Läs mer
06.11.2018
Blogg

Allt du behöver veta om riskbedömning

Vid internationell handel finns det många saker som kan påverka förutsättningarna, inte minst nya regler och föreskrifter. Det är dock inte bara regeringarna som påverkar, även andra faktorer som exempelvis naturkatastrofer, krig, skandaler, konkurser och mycket mer kan förändra villkoren för din verksamhet. Vi går igenom varför det är så viktigt att bedöma risker vid handel med företag från andra länder. I slutändan handlar det trots allt om ditt företags framgång och överlevnad.

Läs mer
26.10.2018
Företagsnyheter

GTR Nordics 2018

Coface deltar för fjärde året i rad på GTR Nordic Trade Export & Finance Conference.

Läs mer
26.09.2018
Blogg

Fem faktorer att överväga för säker internationell handel

Det finns många fördelar med att expandera verksamheten till andra marknader, exempelvis till andra länder inom EU eller kanske hela vägen till USA. Internationell handel handlar dock om mer än bara expansion. Faktum är att även inköp av tjänster eller produkter från utländska företag räknas som internationell handel. Det finns många saker att tänka på när du ska göra affärer med utländska företag. Vi går igenom fem saker som du bör ta hänsyn till.

Läs mer
05.09.2018
Blogg

Allt du behöver veta om kreditförsäkring

Att driva företag är alltid en risk, oavsett hur väletablerat företaget är. Vi har samlat allt du behöver veta om kreditförsäkringar för att du ska kunna skydda dig själv mot den stora risk du tar när du gör affärer med andra företag.

Läs mer
31.07.2018
Blogg

Tre frågor innan du beställer kredithanteringstjänster för företag

Vad är kredithantering
Kredithantering är ett större område som är viktigt för alla företag. I korthet går det ut på att bedöma om du ska ge kredit till en kund, hur lång återbetalningstiden ska vara och vad du gör ifall skulden inte betalas. Just den sista delen är extra viktig då den kan påverka det egna företaget mest. När en kund inte betalar sina fakturor, vad gör du då? I värsta fall kan det leda till ett försämrat resultat för den egna verksamheten men om du arbetar med ett kredithanteringsföretag kan du hantera risken på ett smart sätt.

Läs mer
27.06.2018
Blogg

Topp fem anledningar till att anlita ett inkassobolag

Alla företag behöver få in pengar på ett eller annat sätt. När du fakturerar ett företag eller en kund litar du blint på att fakturan kommer att betalas fullt ut och i rätt tid. Så fort fakturan har skickats iväg har det mottagande företaget en skuld till dig. Vad gör du om denna skuld inte betalas? Det finns flera sätt att lösa denna situation men ett av de enklaste sätten är att anlita ett inkassobolag. Vi har listat fem bra anledningar till att välja inkassobolaget framför att själv försöka reda ut de obetalade fakturorna.

Läs mer
31.05.2018
Blogg

Riskbedömning – din lösning för att minimera risker i din verksamhet

När det kommer till att driva och utveckla företag finns det alltid någon form av risk involverad. Det kan handla om att ditt företag ska börja göra affärer med en ny kund som ni inte känner till särskilt väl. Det kan även handla om att ni ska försöka slå er in i en ny marknad utomlands. Stora satsningar innebär oftast stora investeringar och ibland även stora risker. För att säkerställa att ni tar rätt beslut gäller det att bedöma riskerna så noga som möjligt. Det är här som riskbedömningen kommer in i bilden. På den här sidan svarar vi på frågan ”vad är riskbedömning” och beskriver olika sätt som riskbedömningen kan hjälpa företagsledningen att ta rätt beslut.

Läs mer
30.04.2018
Blogg

Hur du får ut så mycket som möjligt av Internationell Handel

När du öppnar upp för internationell handel har du hela världen framför dina fötter. Du har möjlighet att göra affärer med företag på andra sidan jorden och på så sätt utvecklas och öka tillväxten. De långa avstånden är inte längre ett hinder och via modern teknik kan vi på en daglig basis hålla möten med personer flera hundra mil från den egna arbetsplatsen. Genom global handel är det enkelt att ta del av andra kulturer, men också att introducera andra kulturer för den egna produkten eller tjänsten.

Läs mer
18.04.2018
Företagsnyheter

Vi flyttar till nya lokaler

Tisdag 24 april flyttar vi till våra nya lokaler i Norra Kungstornet på Kungsgatan 30

Läs mer
30.03.2018
Blogg

Ett bra inkassobolag

Om ditt företag har svårt att få betalt från en kund som inte betalar sin faktura i tid eller rent av inte vill betala sin faktura kan det vara en bra idé att anlita inkassobolag. Första steget är att själv skicka en betalningspåminnelse till kunden angående fakturan, vilket i de allra flesta fall är fullt tillräckligt. En betalningspåminnelse har inga specifika krav på hur den ska utformas eller se ut. Det finns inte heller några lagar eller regler som säger att du måste skicka en betalningspåminnelse innan du går vidare till ett inkassobolag.

Läs mer
27.02.2018
Blogg

Inkassobolag - bibehåll affärsrelationerna

Får du inte får betalt för den produkt eller tjänst som du levererat trots att du lämnat flera påminnelser? De flesta företag med försäljning av varor eller tjänster stöter någon gång på ett företag eller en privatperson som inte vill eller kan betala sin faktura.

Läs mer
Sidans topp