Coface garanterar en smidig internationell handel
30.05.2016
Blogg

3 sätt för företag att långsiktigt planera sin ekonomi

Pengar föder mer pengar sägs det, och visst stämmer det att en verksamhets ekonomi påverkas dess förmåga att bland annat anställa personal, skaffa licenser av olika slag, införskaffa material och resurser och inte minst dess möjligheter att växa. Budgetering och långsiktig planering av ekonomi krävs både för att klara sig igenom mindre lönsamma perioder och för att finansiera framgång. Vår ekonomi är dock föränderlig, och det gäller att säkra upp för att lyckas göra det mesta av de tillgångar vi har. Nedan förklaras några steg som kan användas av företag och organisationer för att förbättra sin ekonomi i det långa loppet.

 

E-procurement

”Electronic procurement” är en term som används för automation av processer för inköp och försäljning genom digitala kanaler. Metoden effektiviserar verksamhetens informationsflöden och minskar behovet av mänsklig arbetskraft. Detta i sin tur gör inköps- och betalningsprocesser snabbare och felsäkrare samt frigör värde inom verksamheten. Med hjälp av digitala system som följer processer i realtid blir det dessutom lättare att skapa sig en översiktlig bild av ekonomin, vilket gör det enklare att ta bättre affärsbeslut.

 

Uppdaterade system

Att arbeta med samma system som man alltid gjort kan för visso kännas som det enklaste alternativet, men det behöver inte betyda att det är det bästa. Digitala system som nämnts ovan är ett sätt att uppdatera sina processer. Genom att våga byta system och exempelvis använda sig av ny hård- och mjukvara kan man effektivisera verksamhetens olika områden och spara en hel del kostnader i det långa loppet.

 

Kreditförsäkring

Att sälja produkter och tjänster utan kredit garanti är en självklarhet för verksamheter inom olika branscher och industrier världen över. Det är inte ovanligt att kundfodringar utgör hela 40 % av ett företags totala tillgångar. Att handla med kredit är attraktivt för många, men det betyder även en del risker för leverantören. Om en kund inte klarar av att betala i tid eller inte kan betala över huvudtaget kan det få stora konsekvenser för företagets dagliga verksamhet. Att investera i en kreditförsäkring lösning kan dock reducera dessa risker avsevärt, och företaget kan fokusera på verksamheten istället på att driva in skulder.

 

Om du är intresserad av att veta mer om långsiktig ekonomisk planering kan du vända dig till Coface. Hos dem kan du bland annat teckna en kundförsäkring som skyddar dig mot obetalda fakturor.

 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Coface.”

Sidans topp