Coface garanterar en smidig internationell handel
29.07.2016
Blogg

4 skäl till att anlita ett inkassoföretag för skuldindrivning

För att lyckas med att driva en verksamhet på ett framgångsrikt sätt krävs att fakturor följs upp och att man får betalat för sina sålda produkter och tjänster. Tyvärr kan man inte alltid förlita sig på att kunder betalar i tid eller ibland ens överhuvud taget. Även om viss kreditförlust är att förvänta sig, betalar ändå de flesta kunder efter lite påtryckningar. Men som företagare kan det vara knepigt att finna tid för att ligga på kunderna och driva in dessa skulder. Här kan det alltså vara fördelaktigt att ta hjälp av ett kreditbolag. Kreditbolaget kan ta över inkassoärendena och företagaren kan åter igen använda sin tid till att fokusera på den dagliga verksamheten. Följande är 4 skäl till varför du bör ta hjälp av ett kreditbolag för inkassoärenden:

Juridiskt skydd

Det finns en hel del lagar som syftar till att skydda både företag och kunder från dåliga affärer och avtal. Inom ett kredithanteringsbolag finner du ofta juridiskt kunniga experter som hjälper dig att navigera genom dessa vatten. Det kan handla om kunskap på internationella marknader eller lokala bestämmelser. Genom att ta hjälp av en expert slipper du utsätta dig för onödiga risker.

Smidig skuldindrivning

Ett inkassoföretag har stor erfarenhet av att driva in skulder och gör ofta detta på ett mer effektivt sätt än vad företagaren själv mäktar med. Genom att lämna över ansvaret för skuldindrivning till en tredje part slipper du även ligga på dina kunder, något som annars kan vara skadligt för er affärsrelation.

Flexibilitet

Kreditbolaget vet att varje företag har sina unika förutsättningar och behov, och erbjuder därför vanligen en rad olika tjänster som passar olika affärsmodeller. Ibland tar kreditföretaget ut en engångsavgift för arbetet och i andra fall handlar det om en provision på den skuld som drivs in.

Snabbare betalning

Människor tenterar att snabba upp sin betalningsprocess när ett inkassoföretag blir inblandade. En del kreditbolag erbjuder sig att köpa loss fakturorna från företaget, vilket gör att skulderna betalas in direkt. Inkassoföretaget tar sedan över ansvaret för skuldindrivningen.

Coface erbjuder skräddarsydd kredithantering genom tjänster som kreditförsäkringar, exportförsäkringar och inkassotjänster. De har lång erfarenhet av både nationellt och internationellt arbete och arbetar alltid med sina kunders bästa i fokus.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Coface.”

Sidans topp