Coface garanterar en smidig internationell handel
11.04.2017
Företagsnyheter

Finskspråkig Kreditriskanalytiker till Coface Sverige

Finskspråkig Kreditriskanalytiker till Coface Sverige

För rekrytering till Coface Sverige söker vi nu en finskspråkig kreditriskanalytiker till Enhanced Information Center. Tjänsten som kreditriskanalytiker innebär att man aktivt samlar in finansiell information om svenska, finska, norska och isländska företag för att sammanställa företagsekonomiska analyser och ratings som ligger till grund för Cofacegruppens risk-underwriting och kreditförsäkringsåtaganden.

Enhanced  Inforamtion Center (EIC) består av fyra personer och du kommer att lära dig analysera företag för att kunna förutse försenade betalningar och risken för konkurs.

Arbetet innebär även att man kommer att kontakta och ha fortlöpande direktkontakt med företag inom det geografiska ansvarsområdet för att genomföra besök och intervjuer för att på så sätt skapa en så tydlig bild som möjligt av företagens finansiella situation. Resor inom norden kan förekomma.

 

Coface Sverige erbjuder nya kreditriskanalytiker goda anställningsvillkor och möjlighet till personlig utveckling i en global koncern med spännande framtidsutsikter.

 

Kvalifikationer och egenskaper

Högskoleutbildning med inriktning mot företagsekonomi, gärna mot redovisning eller motsvarande.

Förmåga att analysera komplex information och att vara proaktiv i sökandet av information samt att kritiskt kunna granska all tillgänglig information.

Mycket god förståelse inom redovisningens grunder, dvs. kunna tolka och analysera resultatrapporter, balansräkningar, årsredovisningar samt kassaflöden.

God affärsmässighet och social kompetens för att kunna intervjua personer i företagsledande positioner för att samla relevant information vid företagsbesök. Du ska även ha god samarbetsförmåga då teamet arbetar väldigt tätt.

Mycket god förmåga att uttrycka sig på finska, svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande med erfarenhet av bearbetning av finansiell affärsinformation, redovisning eller kreditberedningsarbete inom bank, finansbolag eller försäkringsbolag.

 

Sänd ansökan inklusive CV till

Helena Nordell /EIC Manager

helena.nordell@coface.com

Tel: 08- 534 81 511

Läs hela pressmeddelandet : Finskspråkig Kreditriskanalytiker till Coface Sverige (38,03 kB)
Sidans topp