Coface garanterar en smidig internationell handel
25.04.2016
Blogg

Fördelarna med att försäkra dina krediter

Som företagare har du oftast försäkringar som skyddar dina fasta tillgångar som dina inventarier och lokaler. Vad många dock missar är att försäkra sina kundfordringar, vilka utgör en stor del av de totala tillgångarna. Detta kan leda till minskat rörelsekapital och i värsta fall till att företaget råkar ut för stora ekonomiska förluster. På grund av detta bör kreditförsäkringar finnas som en naturlig del hos företag och organisationer.

Kreditförsäkringar kan ha flera fördelar, några av vilka finns listade nedan:

Skyddar mot stora förluster

Dina kundfordringar är en av dina största och mest känsliga tillgångar. När du skaffar dig en försäkring får du ett säkerhetsnät som skyddar mot förluster på grund av obetalda fakturor. Dessa förluster kan allvarligt påverka verksamheten och kan i värsta fall vara det som driver företaget i konkurs.

Stabil grund att stå på

Att försäkra sig om att fakturor betalas gör att man kan vara säker på att det finns tillräckligt med rörelsekapital inom företaget. Detta rörelsekapital är essentiellt för att driva den dagliga verksamheten, och krävs för att kunna växa och öka tillväxten. Med en stabil grund kan du utforska nya möjligheter och expandera.

Kreditinformation för att fatta beslut

Ett kredithanteringsbolag kan ofta inte bara hjälpa dig med själva försäkringen, utan kan också hjälpa dig att förutse och förebygga risker innan de sker. Detta innebär att du får rådgivning som hjälper dig att fatta bättre affärsbeslut. Om du funderar på att ingå avtal med en aktör på en annan marknad, kanske till och med utomlands, kan kredithanteringsbolaget hjälpa dig genom att ta fram genomgående kreditinformation om företaget i fråga och förse dig med deras betalningshistorik.

Bättre koll på dina kunder

Din kreditförsäkringsleverantör kan förse dig med information som hjälper dig att ta smartare beslut angående vilka kunder och samarbetspartners du ska rikta dig mot och vilka du bör undvika. Du kan även få tillgång till information om dina nuvarande kunder för att se till så att du inte blir överraskad.

Coface erbjuder en kreditförsäkring lösning som är skräddarsydd för just ditt företag eller din organisation. Om du vill veta mer om hur en kreditförsäkring fungerar kan du hitta mer information på deras hemsida.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Coface.”

Sidans topp