Coface garanterar en smidig internationell handel
27.02.2018
Blogg

Inkassobolag - bibehåll affärsrelationerna

Får du inte får betalt för den produkt eller tjänst som du levererat trots att du lämnat flera påminnelser? De flesta företag med försäljning av varor eller tjänster stöter någon gång på ett företag eller en privatperson som inte vill eller kan betala sin faktura. Att på egen hand driva in en skuld kan vara både mycket resurskrävande och tidskrävande. Som fordringsägare finns då hjälp att få, till exempel via inkassoföretag som specialiserar sig på att driva in fordringar i den här typen av situationer.

Som vid alla typer av tjänster från en annan part gäller det att vara noggrann när man köper tjänster av ett inkassoföretag. I den här typen av ärenden är det viktigt med professionalitet för att i största möjliga mån undvika att förstöra en affärsrelation som kan vara av värde även efter det att ärendet är avslutat. Att anlita ett inkassoföretag medför bland annat dessa fördelar:

•   Upprätthåll dina affärs- och kundkontakter

•   Professionell inkassoverksamhet är mycket effektiv och diskret

•   Ditt företag kan fokusera på er verksamheten istället för att driva in skulder

•   Att införa tydliga inkassorutiner lönar sig för företag som bedriver någon form av försäljning          

Anlita ett inkassoföretag

Anledningarna till att en kund eller privatperson inte betalar sina fordringar kan vara flera. Exempel kan vara tillfälliga eller långvariga likviditetsproblem eller sjukdom, det kan också vara så att företaget själva inte fått betalt av en kund. En annan vanlig orsak är den mänskliga faktorn, där en faktura tappas bort eller tros vara betald. Vanligtvis räcker det med att de kunder som vägrar att betala sina fakturor får ett inkassokrav från ett inkassoföretag för att de ska betala sin faktura. Risken att få en betalningsanmärkning är kan ofta vara en stark motivator i den här typen av fall.         

Kreditrådgivning och juridiska kostnader

När man som företag använder sig av ett annan part för att driva in fordringar fungerar inkassoföretaget som ens ombud och kan erbjuda rådgivning i kreditfrågor. Att anlita inkassobolag är också ett sätt för att slippa oroa sig över juridiska kostnader i samband med indrivning av skulden. Inkassobolaget tar över den juridiska processen så att skulden drivs in på rätt sätt.           

Coface är ett företag som under närmare 70 års tid varit världsledande inom kredittjänster och inkassotjänster. Kontakta Coface idag för ett tryggt kreditskydd och inkassobolag som du kan lita på.        

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Coface.”

Sidans topp