Coface garanterar en smidig internationell handel
28.04.2015
Blogg

Kreditförsäkringar som löser problem vid obetalda krediter

En kreditförsäkring är ett sätt att minska förluster vid utebliven betalning. Det kan visa sig vara en av de bästa investeringarna ett företag kan göra eftersom riskerna med att ge krediter minskar markant. Verksamheten kommer även kunna flyta på bättre när den inte störs av förlorade intäkter.

En kreditförsäkring ser till att du får betalt för de varor och tjänster du levererat till dina kunder. Den exakta ersättningsgraden beror på de villkor som fastställs i avtalet och beror också på vilken typ av försäkring man väljer och till viss del även hur affären ser ut. Det bästa är att rådfråga ett kreditförsäkringsföretag om vilken lösning som passar bäst. Ofta anpassas försäkringen efter specifika förhållanden och behov. Vissa företag väljer att skaffa sig en allmän kreditförsäkring vilket kan fungera så länge verksamheten håller sig inom landets gränser, men så fort det handlar om internationell handel blir förutsättningarna annorlunda och då räcker oftast inte den generella försäkringen till. Istället är det då rekommenderat att välja en försäkring som är anpassad efter förutsättningar i de länder som affären sker mellan.

En bra kreditförsäkring lösning är en viktigt del i varje företags finansiella arbete eftersom den minimerar riskerna med att ge krediter. Riskerna kan vara av olika slag beroende på bransch, geografiskt område med mera. Det är bra att skapa sig en helhetsbild av riskfaktorerna och på så sätt hitta den kreditförsäkring lösning som passar bäst. Med en optimal försäkring kan ett företag ge krediter utan att behöva oroa sig för att kunden blir insolvent. Har man ett företag är det viktigt att hitta någon som ger företaget kreditförsäkring med rätt villkor så att den verkligen täcker alla riskfaktorer som affärerna involverar. 

Vid internationella affärer är riskerna fler och läget ofta mer komplicerat vid en obetald kredit. Orsakerna till insolvensen kan också vara många, allt från enskilda angelägenheter till naturkatastrofer eller det politiska läget. Detta är något som den som erbjuder företaget kreditförsäkring måste känna till för att kunna ge bästa service.

Att välja rätt kreditförsäkring är av största vikt och kan vara väl investerade pengar när problem med en kund uppstår gällande betalning. Utan en försäkring riskeras både företagets intäkter och tillväxt. Därför är det värt att satsa på en heltäckande kreditförsäkring som är anpassad efter de specifika behov som finns i just ditt företag.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Coface.”

Sidans topp