Coface garanterar en smidig internationell handel
18.01.2016
Blogg

Kundreskontra

För att en verksamhet ska fungera smidigt krävs ett kontinuerligt kassaflöde. Ett kundreskontra är en bokföring av en organisations kunder där man vanligtvis hittar uppgifter som adress, kontaktpersoner på företaget, vilken faktureringsadress som ska användas samt den aktuella skuld kunden har. Bokföringen kan göras manuellt eller hanteras i ett bokföringsprogram, och fungerar som en bra översikt över alla kundkonton. För företag och organisationer som säljer produkter eller tjänster på kredit är detta ett mycket användbart och systematiskt sätt att hantera sina kundfodringar.

Ett väl organiserat och överskådligt kundreskontra hjälper företaget att se över sina affärer. Eftersom att kassaflödet påverkas av huruvida kundfodringar betalas i tid, är det väldigt viktigt att ett företag har koll på kundernas skulder. Uteblivna eller försenade betalningar kan störa verksamheten och i värsta fall innebära förluster för företaget. Därför är det smart att utreda en potentiell kunds kredithistorik och betalningsförmåga redan innan en affär görs. Coface är ett kredithanteringsbolag som erbjuder skräddarsydda lösningar som hjälper företag att reducera risker och hantera sina krediter.

Ett företag kan alltså med fördel överblicka sin fakturering med kundreskontra. Detta kan även överlåtas till Coface, som erbjuder tjänsten att köpa och ta över ett företags skulder och då även ansvar för indrivning av dessa. På det sättet kan verksamheten fortsätta som vanligt, och man kan vara försäkrad om att det kommer att finnas tillräckligt med rörelsekapital. Företaget kan sedan fokusera på att driva verksamheten och att skapa tillväxt, utan att oroa sig över uteblivna betalningar. Förutom detta erbjuder Coface även andra tjänster i samband med kredithantering som bland annat inkassotjänster, riskbedömning, analyser och utvärderingar av kunder och marknader.

Coface har lång erfarenhet av att arbeta med kredithantering, och erbjuder lösningar för företag i en rad olika branscher. Hos dem arbetar personer med stor juridisk expertis och erfarenhet från olika länder och marknader. Genom att se till så att kundfodringar  blir betalda hjälper Coface företag världen runt att växa och ger dem chansen att utforska nya marknader.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Coface.”

Sidans topp