Coface garanterar en smidig internationell handel
09.07.2015
Blogg

Riskfria affärer för företag

Att hantera krediter kan vara en krävande uppgift för företag. För att kunna utöka sin verksamhet och expandera måste företag i regel ta åtskilliga risker. En expansion innebär ofta nya kunder som företaget inte har haft erfarenhet av att göra affärer med vilket kan innebära att risken för uteblivna betalningar ökar.

Trots att insolvens eller konkurs är de vanligaste orsakerna till obetalda krediter kan risken bero på annat än köparens ekonomi såsom det politiska läget, vid affärer mellan olika länder, naturkatastrofer etc. Eftersom kundbetalningar kan vara helt avgörande för att ett företag ska kunna bedriva sin verksamhet är det viktigt att ha någon form av kreditstyring. Ett företag som erbjuder försäkringar och tjänster för att minska risken för ekonomisk förlust är Coface.

De tjänster som Coface erbjuder inom credit management inkluderar flera olika fördelar för företag:

  • Skydd mot förluster på grund av sena eller uteblivna betalningar från kund.
  • Grundliga analyser av risker inför en affär med en specifik kund eller ett specifikt område genom rapporter och kreditinformation.
  • Skräddarsydda lösningar som är anpassade efter företaget både när det gäller bransch och storlek, men även lösningar som är skräddarsydda för specifika affärer.
  • De erbjuder kreditstyring för att hjälpa företag att växa och expandera utan att behöva oroa sig för ekonomiska förluster.
  • Kreditförsäkringar ser till att företag kan behålla sitt kassaflöde och öka sina intäkter och ger på så sätt förutsättningar för tillväxt.
  • Förutom credit management erbjuder företaget inkassotjänster för företag. Med en god juridisk expertis och ett brett nätverk med aktörer i olika länder sköter Coface sin inkassotjänst på ett mycket smidigt sätt.

Företaget erbjuder flera olika tjänster och lösningar för att ge företag bättre förutsättningar för god ekonomisk förvaltning. Coface hjälper företag att förbättra sitt kassaflöde och undvika risker med obetalda krediter. Företaget har lång erfarenhet i branschen och kan därför erbjuda kompletta lösningar som kan innebära förmedling av kreditinformation om kunder och marknader.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Coface.”

 

Sidans topp