Coface garanterar en smidig internationell handel
15.03.2016
Blogg

Smidiga inkassotjänster för företag

När kunderna av ett eller annat skäl inte kan betala sina fakturor kan det för ett företag innebära stora ekonomiska svårigheter. Speciellt för mindre företag är ett konstant kassaflöde essentiellt för att kunna finansiera verksamheten. Även om obetalda fakturor i sig är svåra att undvika helt och hållet, finns det en hel del försäkrande åtgärder man som företagare kan ta för att förhindra att dessa påverkar den dagliga verksamheten.

När en kund av något skäl inte klarar av att betala sina fakturor, kan det förutom att påverka företagets ekonomi även gå åt en hel del tid och ansträngning till att följa upp och driva in betalningen. Indrivningen kan dessutom i värsta fall påverka affärsrelationerna negativt parterna emellan. Ett alternativ är här att vända sig till ett kredithanteringsbolag. De erbjuder olika typer av kreditlösningar och försäkringar samt kan hjälpa dig med ärenden kring inkasso.

Genom att använda sig av tjänster för kredithantering kan man lämna över ansvar för både faktura och indrivning till ett annat bolag. Förutom att hjälpa till med obetalda fakturor och inkasso, har kredithanteringsbolaget även stor erfarenhet av eventuella juridiska processer både i Sverige och internationellt.

Coface erbjuder smidiga och smarta lösningar för inkasso i Sverige och flertalet andra länder. Med hjälp av sitt breda kontaktnät, kompetens och förståelse kring de juridiska systemen i olika länder har de möjlighet att enkelt och smidigt driva in betalningar utan att skada relationen mellan företaget och kunden. Genom att överlämna ansvaret för inkasso till Coface slipper du oroa dig över företagets ekonomi, och kan istället fokusera på att driva och utveckla verksamheten.

Förutom inkassotjänster kan du hos Coface även få råd gällande affärsbeslut. Genom noggranna analyser och rapporter hjälper de dig att förutspå trender på marknaden och utvärdera betalningsförmågan hos eventuella affärspartners. På så vis kan du ta välinformerade beslut som förebygger risken att hamna i ekonomiska knipor.

Om du vill veta mer om Coface och deras tjänster för inkasso kan du läsa mer på deras hemsida.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Coface.”

Sidans topp