Coface garanterar en smidig internationell handel
19.07.2016
Ekonomiska publikationer

Barometer över globala sektorrisker juli 2016

Barometer över globala sektorrisker juli 2016

För första gången åtföljs de regionala bedömningarna av detaljerade bedömningar av sektorer i 17 länder: USA, Japan, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien, Spanien, Kina, Indien, Brasilien, Mexiko, Polen, Ryssland, Turkiet, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Sydafrika.

Medan riskbilden för närvarande tycks vara jämnare än under Q1, fortsätter den att uppvisa markanta skillnader från en region till en annan.

 

I synnerhet branschriskerna fortsätter att öka i de framväxande  ekonomierna där 5 av de 6 nedgraderingarna har noterats, medan de har minskat i Europa trots de risker som är kopplade till resultatet av den brittiska  folkomröstningen.

 

Föga förvånande är det sektorer som är kopplade till råvaror som behåller en hög risknivå i alla regioner.

 

Omvänt gäller för de branscher som är beroende av hushållens konsumtion  i tillväxtländer , detta på grund av trenden mot ökade intäkter samt låg inflation som alltjämt är gynnsam för konsumenterna. De främsta undantagen är Brasilien, Sydafrika, Ryssland och Mellanöstern (nedgraderingar i distribution, textilier, bil- och livsmedelsindustrin), där nedskärningar i de offentliga utgifterna, subventioner som undersöks och stramare kreditvillkor påverkar konsumenterna i regionens länder.

 

De senare är också en källa till svaghet för byggsektorn i Asien, där många företag är mycket skuldsatta .

 

 

 

 

MEDIA KONTAKT

Maria KRELLENSTEIN

Tel : +33 1 49 02 16 29 Mail : maria.krellenstein@coface.com 

 

Justine LANSAC

Tel : +33 1 49 02 24 48

Mail: justine.lansac@coface.com

 

Ladda ned denna publikation : Barometer över globala sektorrisker juli 2016 (2,38 MB)
Sidans topp