Coface garanterar en smidig internationell handel
29.11.2016
Ekonomiska publikationer

Globala sektorrisker Q4 2016

Globala sektorrisker Q4 2016
Coface genomför varje kvartal en riskanalys av 12 sektorer i 17 länder i sex regioner.

För detta kvartal är resultatet åter negativt, då åtta sektorer har nedgraderats och bara en uppgraderats.

 

Förändringarna gäller Nordamerika (ökad risk inom detaljhandeln, textil/kläder, papper/trä och transportsektorerna), Västeuropa (nedgradering av Agrofood) och Centraleuropa (nedgraderingar för byggnads- och IKT-sektorn  men en uppgradering för transportsektorn) och Mellanöstern (nedgradering för IKT-sektorn).

 

Detta momentum bekräftar att balansen alltjämt är osäker även i områden som hittils varit relativt förskonade från ökade risker som noterats på en global skala.

 

Den globala tillväxten under 2017 kommer sannolikt att förbli svag. Fortsatt låga priser på råvaror innebär att det inte finns någon respit för det stora antal tillväxtekonomier som är beroende av dem. När det gäller utvecklade ekonomier, valet av Donald Trump i USA som slog oddsen och därmed orsakar en osäkerhet under ett antal månader, antalet riskabla val som planeraas under de kommande 12 månaderna i Europa kan orsaka att företag skjuter upp sina investeringsbeslut.

Detta skulle undergäva den blyga återhämtning som noterats sedan 2014. När det gäller positiva nyheter; för första gången sedan november 2014 har det inte förekommit några noterade nedgraderingar i Latinamerika eller ens i Asien.

 

 

 

 

 

MEDIA KONTAKT

Maria KRELLENSTEIN

 Tel : +33 1 49 02 16 29

Mail : maria.krellenstein@coface.com

 

Justine LANSAC

Tel : +33 1 49 02 24 48

Mail : justine.lansac@coface.com

Ladda ned denna publikation : Globala sektorrisker Q4 2016 (631,68 kB)
Sidans topp