Coface lanserar Alyx – en ny heltäckande kredithanteringsplattform

Coface tillkännager lanseringen av en ny digital plattform för riskhantering av handelskrediter för sina försäkringstagare. Med hjälp av Alyx kan Coface kunder automatisera och centralisera sin kreditriskhantering från lead till cash.

Plattformen har byggts och erbjuds i samarbete med CreditDevice, ett nederländskt programvaruföretag specialiserat på kommersiell kreditriskhantering. CreditDevice har över 20 års erfarenhet. Några av Coface kunder använder redan lösningar som utvecklats av CreditDevice.

Till en början kommer Alyx främst att erbjudas medelstora företagskunder i Frankrike, Tyskland, Danmark och Norge. Denna plattform, som är utformad som en assistent för kreditchefer, ger en tydlig översikt över risker, skickar meddelanden om utestående belopp som ska övervakas och om kommande förfallodatum. Det gör det också möjligt att utföra dagliga uppgifter som att hantera kreditgränser och försenade betalningar. Alyx laddar upp kundernas redovisningsdata och integrerar Coface API:er. 

Våra företagskunder letar efter digitala lösningar som gör att de kan spara tid och bättre kontrollera sina risker, lösningar som också är enkla att implementera och använda. Lanseringen av Alyx, som utformats för att hjälpa kredithanteraren i det dagliga arbetet, svarar exakt mot detta behov”, säger Brice Tariel, Innovation Director för Coface Group.

”Alyx är en bra illustration av vår vilja att integrera våra tjänster direkt i våra kunders miljö och därmed differentiera oss med lättanvända tjänster. Vi har valt att utveckla Alyx i samarbete med CreditDevice, en erkänd aktör på marknaden för programvara för kredithantering som vi har samarbetat med i många år i Nederländerna”, säger Thibault Surer, Director of Strategy and Development för Coface-koncernen.

 

Vi är glada att samarbeta med Coface, en ledare inom kreditförsäkringsbranschen, för att sätta den nya digitala standarden inom vår bransch”, tillägger Robbert Geluk, Managing Director på CreditDevice.

 

Våra företagskunder letar efter digitala lösningar som gör att de kan spara tid och bättre kontrollera sina risker samtidigt som de är enkla att implementera och använda. Lanseringen av Alyx, som är utformad för att hjälpa kreditchefen i hans dagliga arbete, svarar exakt mot detta behov.

Upptäck våra lösningar