Våra kunder litar på oss: "Det var ett viktigt beslut att täcka vår risk genom Cofaces kreditförsäkring!"

Våra kunder litar på oss. Läs om hur Augusta Buntmetalle förnyade och förlängde sitt långsiktiga försäkringsavtal med Coface i Österrike.

Augusta Buntmetalle, en mycket specialiserad verksamhet


Augusta Buntmetalle GmbH grundades år 1951 i Österrike som ett tenn- och blybearbetningsföretag och är idag ett mycket specialiserat företag med cirka 40 anställda som arbetar med demontering av kablar och elektroniskt avfall. 

Mer specifikt omvandlar de föråldrade och uttjänta kablar, metallskrot och elektroniskt avfall till återanvändbara material. Företaget fokuserar på följande:

  • Återvinna kablar för att producera värdefulla råmaterial;
  • Ge elektroniskt avfall ett nytt liv;
  • Demontering: fullständig demontering och optimal återvinning

Augusta Buntmetalle är en del av Augusta Group, som ägs av Ing. Anton Pucher. Anton Pucher erbjuder ett brett utbud av tjänster som rivning, återvinning och avfallshantering. År 2022 rapporterade Augusta Buntmetalle en årlig omsättning på 40,5 miljoner euro, en ökning med 22% från föregående år!

TradeLiner, en heltäckande lösning utformad för små och medelstora företag

Innan Augusta Buntmetalle litade på Coface hade företaget inget kreditförsäkringsprogram. År 2019 bad Augusta mäklaren Greco att undersöka kreditförsäkringslösningar. Anledningen till att de ville använda kreditförsäkring var möjligheten att skapa tillväxt med begränsad finansiell risk. De behövde ett kreditförsäkringsbolag som kunde följa med dem på lokal nivå och uppfylla deras viktigaste behov: att utveckla sin verksamhet med full trygghet och skydda företaget mot obetalda kundfordringar. 

För vårt företag var det mycket viktigt att ha detta skydd mot betalningsförsummelser på plats.
- Harald PALUCH, revisor på Augusta Buntmetalle

Mäklaren Greco rekommenderade Coface eftersom företaget är ledande inom kreditförsäkring och har kapacitet att försäkra handel i över 200 länder och stödja Augustas växande verksamhet. Cofaces internationella räckvidd gjorde det möjligt för Augusta att expandera sin verksamhet och vinna nya ordrar utan att behöva oroa sig för kreditförluster. För Augusta var Cofaces kreditförsäkring det mest kostnadseffektiva sättet att begränsa exponeringen mot kunders oförmåga att betala.

Förnyat förtroende och förlängt avtal

Augusta valde TradeLiner, Cofaces lösning för små och medelstora företag. Försäkringen täcker både inhemsk handel och exporthandel och inkluderar användning av CofaNet. CofaNet är Cofaces onlineverktyg för försäkringshantering, där försäkringstagare enkelt och effektivt kan hantera avtalet, främst genom att begära kreditgränser och lämna in skadeanmälningar. 

Under 2022 förnyade Augusta Buntmetalle sitt förtroende för Coface och utökade sin portfölj med nya försäkringar. Denna förnyelse var också ett tillfälle att förbättra täckningen. Ett viktigt kriterium för den här kunden! "Det var ett mycket viktigt beslut att ha en kreditförsäkring från Coface. Helt enkelt för att kunna sova gott! Och det bästa av allt? När man inte behöver använda kreditförsäkringen!", säger Harald Paluch.

 

Tips att ta med sig

  • Tjänstekvalitet: ett kontinuerligt samarbets- och lösningsorienterat tillvägagångssätt.
  • Expertis: effektiva lösningar inom områden som är relevanta för avtalet (klausuler) och Cofaces förmåga att förstå en specialiserad verksamhet och dess utmaningar.
  • Samarbete: kvalitativ mäklarerfarenhet & utmärkt justering mellan Account Management och Underwriting (Risk & Commercial).

Få en offert på kreditförsäkring för att skydda ert företag: kontakta oss nu!

Upptäck våra lösningar